В Україні очікується потепління після перших заморозків

В Україні очікується потепління після перших заморозків

Більшість регіонів України зіткнеться з першими заморозками цього сезону, однак вже з початку наступного тижня очікується значне підвищення температури. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

У неділю температура повітря в більшості областей України коливатиметься від +9 до +12°C. На сході країни буде прохолодніше – від +6 до +9°C, тоді як західні регіони насолоджуватимуться теплішою погодою з температурою від +10 до +15°C. Опади прогнозуються лише в Криму, на Запоріжжі, Луганщині та Донеччині.

У Києві очікується суха погода з нічними заморозками та денною температурою близько +10°C.

Проте вже з понеділка, 21 жовтня, ситуація різко зміниться. Антициклон, що насувається, блокуватиме опади та сприятиме ясній погоді, дозволяючи сонцю прогрівати повітря. Це призведе до помітного потепління по всій країні.

Нагадаємо, 20 жовтня у світі відзначають Міжнародний день авіадиспетчера, Всесвітній день статистики та Міжнародний день кухаря і кулінара. В Україні – Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози. Православна церква вшановує пам'ять святого великомученика Артемія.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у східних і південних регіонах України 19 та 20 жовтня можливі дощі, на заході країни - тумани.

Головне