В Україні над виготовленням БПЛА працюють 300 тис інженерів у 200 компаніях, - Федоров

В Україні над виготовленням БПЛА працюють 300 тис інженерів у 200 компаніях, - Федоров

В Україні над виготовленням безпілотних літальних апаратів працюють 300 тис. інженерів у 200 різних компаніях, і це є нашою перевагою.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час виступу на форумі "Україна.2024". За його словами, "Армія дронів" знищила або уразила 16 404 одиниць ворожої техніки.

Федоров також наголосив, що ціль президента України Володимира Зеленського у 1 млн FPV-дронів на 2024 рік буде виконана.

"У нас ніколи не буде стільки людей, скільки є у російської федерації, але у нас є 300 тис. інженерів, у нас є 200 компаній, які виробляють тільки БПЛА. Тому це наша перевага, яку треба масштабувати. І швидкість - це наша конкурентна перевага. У січні-лютому відбувались активні укладання контрактів, і вже сотні тисяч БПЛА законтрактовані. Тільки FPV-дронів буде більше мільйона, а розвідувальних літаків, ударних коптерів, дронів-камікадзе, морських дронів, наземних платформ - усього цього - у цьому році буде більше", - зазначив Михайло Федоров.

Збір на БпЛА "СИЧ" для підрозділів ГУР МОУ:

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, очільник Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін під час форуму "Україна.2024" розповів, що минулого року українська оборонна промисловість виготовила більше, ніж за 2022 рік. Цього року слід очікувати ще більше.

Головне