В Україні ліквідували три схеми втечі чоловіків за кордон

В Україні ліквідували три схеми втечі чоловіків за кордон

Служба безпеки України ліквідувала три нові схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків, які мають військовий обов'язок.

Про це пише пресслужба СБУ.

Правоохоронці затримали організаторів нелегальних "трафіків" в різних регіонах України, включаючи посадовця районного військового лікарняного комітету та власника транспортної компанії, що симулювала міжнародні перевезення вантажів.

Ці організатори пропонували військовозобов'язаним можливість виїхати за кордон з України, використовуючи підроблені документи або обходячи контрольні пункти. За такі "послуги" платили до 10 тисяч доларів США, в залежності від терміновості виїзду та способу перетину кордону.

У Львові лікар-хірург намагався отримати хабар за підписання для ухилянта від фактичної служби шляхом підробки довідки про "наявність важких діагнозів".

На Одеському напрямку затримали особу, яка налагодила канал нелегальної міграції потенційних військовозобов'язаних до країн Європейського Союзу через територію непризнаного Придністров'я.

У Закарпатті був затриманий комерсант, який переправляв військовозобов'язаних за межі України, використовуючи їх як водіїв міжнародних вантажних перевезень. Після перетину кордону, псевдоводій залишав автомобіль, а за кермо сідав родич фігуранта, який повертався до України.

Затриманим загрожує до 10 років ув'язнення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ за добу на Таврійському напрямку ліквідували 402 окупантів.

Головне