В Україні легалізували медичний канабіс

В Україні легалізували медичний канабіс

В Україні починає "працювати" закон щодо легалізації медичного канабісу, який регулює обіг рослин роду коноплі Cannabis. 

Закон вносить суттєві зміни щодо використання канабісу в Україні, легалізуючи його застосування в медичних цілях. Канабіс та його похідні тепер виключено з переліку особливо небезпечних речовин, що відкриває шлях для їх медичного використання.

Законодавство спрямоване на полегшення доступу пацієнтів до ліків на основі канабісу, одночасно встановлюючи суворий контроль над всіма етапами виробництва та обігу. Нацполіція здійснюватиме нагляд за вирощуванням рослин, виробництвом та розповсюдженням препаратів.

Для забезпечення прозорості та контролю впроваджується спеціальна електронна система, яка фіксуватиме кожну операцію з медичним канабісом. Міністерство охорони здоров'я підкреслює, що ліцензійний контроль охоплюватиме весь процес - від імпорту або вирощування до видачі препаратів пацієнтам в аптеках.

Ліки на основі медичного канабісу виготовлятимуться в аптечних умовах і будуть доступні лише за електронним рецептом. Очікується, що вони випускатимуться у формі оральних крапель, твердих капсул та дентальних паст. Аптеки повинні отримати спеціальні ліцензії для реалізації цих препаратів.

Нагадаємо, міністерство національної оборони Канади 15 серпня оголосило про відсутність обмежень щодо використання наданої Україні бронетехніки на російській території. Про це повідомило видання CBC News.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Харківській області минулої доби внаслідок російського обстрілу загинули двоє людей і ще 12 постраждали. Про це повідомив очільник Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Головне