В Україні хочуть легалізувати приватні військові компанії

В Україні хочуть легалізувати приватні військові компанії

У Верховній Раді з'явився законопроєкт №11214, який пропонує легалізувати приватні військові компанії в Україні. Законопроєкт передбачає, що такі компанії матимуть змогу діяти виключно за кордоном, проте будуть зареєстровані та сплачуватимуть податки в Україні.

Текст документа з'явився на сайті Верховної Ради України.

У тексті законопроєкту визначено, що оборонні послуги, які надаватимуть ці компанії, включатимуть навчання, тактичну підготовку, розвідку, конвоювання, забезпечення безпеки фізичних і юридичних осіб, а також охорону майна та виконання інших завдань.

Головною метою цього законопроєкту є зміцнення захисту територіальної цілісності та державного суверенітету України, як зовнішньої, так і внутрішньої безпеки. Він також передбачає встановлення правового статусу міжнародних оборонних компаній та забезпечення державного контролю за їхньою діяльністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни у переліку територій бойових дій та ТОТ: як це вплине на виплати, компенсації та пільги

У законопроєкті описано умови, які потрібно виконати для створення міжнародної оборонної компанії, включаючи відповідність законам України та наявність необхідних ресурсів та дозволів для роботи. Такі компанії будуть сплачувати податки на загальних умовах.

Автори законопроєкту вказують на кілька причин для легалізації військових компаній, зокрема: збільшення кількості колишніх військових, потреба у швидкому реагуванні на загрози безпеки, додаткові надходження до бюджету та збільшення кількості робочих місць.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ оголосила підозру митрополиту УПЦ МП із Запоріжжя, який розпалював релігійну ненависть.

Головне