В Угорщині заявили про претензії на Закарпаття у разі програшу України у війні

В Угорщині заявили про претензії на Закарпаття у разі програшу України у війні

Лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї заявив, що якщо Україна програє війну з росією та втратить свою державність, то Угорщина буде претендувати на територію Закарпаття.

Про це повідомляє Index.

Він стверджує, що тиск "міжнародних фінансистів" спричинив війну в Україні, яка, на його думку, "руйнує Європу і загрожує економіці континенту".

Тороцкаї також стверджує, що "Україну купив BlackRock"- найбільший у світі інвестиційний фонд з "бюджетом" понад 10 трильйонів доларів.

Угорський політик заявляє, що його партія виступає за припинення війни в Україні і закликає до негайного припинення вогню, установлення миру і врегулювання ситуації через переговори.

"Якщо державність України припинить своє існування внаслідок війни, Mi Hazank буде претендувати на Закарпаття як єдина парламентська партія", - цитується Тороцкаї в Index.

Варто відзначити, що це не перший випадок подібних заяв від лідера Mi Hazank. Минулого року він висловлював необхідність у запобіганні новій світовій війні, вважаючи, що Україну продали іноземним інвесторам. Також він виступав проти вступу Фінляндії та Швеції до НАТО, стверджуючи, що це може збільшити ризики війни з рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у росіян залишилось близько 900 високоточних далекобійних ракет.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.