В Угорщині вперше за 13 років опозиція обганяє партію Орбана - опитування

В Угорщині вперше за 13 років опозиція обганяє партію Орбана - опитування

Угорська опозиційна партія "Тиса", яку очолює Петер Мадяр, випередила політичну силу "Фідес" прем'єр-міністра Віктора Орбана серед виборців, які визначилися. Про це свідчать дані свіжого опитування, пише Reuters.

Дослідженням 21 Research Center показало, що "Тиса" має підтримку 42% виборців, які вже визначились, за кого віддати голос на наступних парламентських виборах, тоді як "Фідес" - 40%.

Серед усього населення "Фідес" все ще лідирує з 29% проти 26% у "Тиси".

Видання зазначає, що лідер опозиції Мадяр привернув до себе увагу населення великими мітингами, на яких звинувачував уряд Угорщини в корупції та пропаганді. Його партія скористалася невдоволенням виборців економічною ситуацією, високою інфляцією в країні та іншими опозиційними рухами, які за 14 років так і не змогли скласти серйозної конкуренції Орбану.

Наступні загальнонаціональні парламентські вибори заплановані на початок 2026 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 68 років Угорській революції: як угорці повстали проти СРСР та чому програли у боротьбі

Нагадаємо, минулого місяця помічник Орбана обурив громадськість заявою про те, що Угорщині було б краще, якби вона не чинила опір радянському вторгненню 1956 року. У тих самих коментарях він також розкритикував те, як Україна зараз бореться проти російських військ. Сам угорський прем'єр 

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця Європейська комісія подала позов проти Угорщини до суду ЄС через суперечливий закону про "національний суверенітет". Брюссель стверджує, що він порушує широкий спектр фундаментальних прав громадян. 

 

Головне