В Угорщині відкриють першу школу для україномовних дітей

В Угорщині відкриють першу школу для україномовних дітей

Під час зустрічі прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з президентом України Володимиром Зеленським у Києві було домовлено про відкриття першої україномовної школи в Угорщині.

Зі слів президента України, під час обговорення відкриття української школи на території Угорщини, прем’єр міністр запевнив його у підтримці цього проєкту. 

Орбан підтвердив, що угорська влада повністю підтримує цю ініціативу, розуміючи потребу створення школи з українською мовою навчання через великий наплив українських біженців.

Міністр підкреслив, що українці й раніше були в Угорщині, проте станом на зараз з'явилася ціла низка додаткових потреб, щоб піклуватися про цих людей. Він сказав що з великою радістю почув ініціативу президента про відкриття української школи в Угорщині. 

“Ми не просто розуміємо цю потребу. Фінансування цієї школи угорська держава візьме на себе. Буде відкрито стільки українських шкіл, скільки буде потрібно. Для нас важливо, щоб українці почувалися в Угорщині, як вдома”, - заявив Орбан.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував президенту Володимиру Зеленському розглянути питання "припинення вогню".

Головне