В Угорщині Уряд відмовився приймати делегацію сенаторів США

В Угорщині Уряд відмовився приймати делегацію сенаторів США

Двопартійна делегація сенаторів США відвідала столицю Угорщини з офіційним візитом і закликала уряд негайно схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО. Про це повідомляє Washington Post.

Сенатори прибули до Будапешту з офіційним візитом. Головною метою є закликати урядовців негайно схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО. Однак, угорські урядовці на чолі з прем’єр-міністром Віктором Орбаном не прийняли делегацію

Один із сенаторів зауважив, що така відмова є "дивною і викликає занепокоєння".

"Зі вступом (Швеції в НАТО-ред.) Угорщина та ваш прем’єр-міністр зроблять велику послугу волелюбним націям у всьому світі", — сказав сенатор-республіканець Том Тілліс, під час прес-конференції в посольстві США в Будапешті.

Нагадаємо, Японія прийняла українську делегацію на чолі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, щоб обговорити питання відновлення України. Про це повідомили у виданні Reuters.

"Японія підтримувала і продовжує підтримувати Україну", - заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда.

Як писали "Ми-Україна" раніше, країни Європи та НАТО можуть особисто зіткнутись з російською агресією вже за п'ять-вісім років. На цьому в інтерв'ю Bloomberg на полях Мюнхенської конференції з безпеки наголосив голова Міноборони ФРН Борис Пісторіус.

Він закликав країни Альянсу готуватися до "найгіршого сценарію".

 

Головне