В Угорщині проведуть консультації з населенням щодо підтримки членства України в ЄС

В Угорщині проведуть консультації з населенням щодо підтримки членства України в ЄС

В Угорщині проведуть "консультації з населенням" щодо підтримки членства України в Європейському Союзі. Уряд країни наполягає на тому, аби громадяни не підтримали вступ України.

Про це заявив державний секретар угорського уряду Тамаш Менцер, передає угорське видання Alfahir.

"Сьогодні в Україні йде війна, тож якщо країна буде прийнята до Європейського Союзу, війна буде перенесена в спільноту, і велика частина ресурсів ЄС також піде на потреби України", - розповів Менцер у відеозверненні до населення.

У своєму коментарі він також наголосив, що вступ України в Євросоюз накладе на блок певні військові зобов'язання, що не є правдою. При цьому всі зобов'язання перед Україною країни-учасниці ЄС мають можливість окреслювати разом. Крім того, державний секретар говорив про те, що кошти, які були призначені для Угорщини, нібито будуть відправлені в Україну.

Також аргументом уряду Орбана щодо того, аби не приймати Київ у Європейський Союз, є "утиск угорських національних меншин". В Україні начебто забрали права в угорської громади, яка там проживає.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у суботу, 28 жовтня, голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна не погодиться на погодження 12-го пакету санкцій ЄС проти рф, якщо до нього увійдуть газова, нафтова й атомна сфери російської промисловості.

За словами Сійярто, Угорщина не допустила включити до списків санкцій ЄС віцепрем'єра рф Дениса Мантурова, "тому що він дуже допоміг Угорщині".

Головне