В Угорщині утримують 11 українських військових, яких рф взяла у полон, - Мінреінтеграції

В Угорщині утримують 11 українських військових, яких рф взяла у полон, - Мінреінтеграції

Встановлено місцезнаходження 11 полонених захисників, яких утримують на території Угорщини.

Про це повідомив уповноважений з питань осіб зниклих безвісти Олег Котенко, передає сайт Мінреінтеграції.

"Завдяки злагодженій роботі команди Уповноваженого було встановлено, що на території Угорщини на даний час знаходиться 11 захисників України, яких країна-агресор утримувала як військовополонених", - йдеться дописі.

За його словами, наразі встановлено прізвища українських захисників, маршрут їх переміщення до Угорщини, повідомлено їх родичів та відповідні правоохоронні органи. До цього часу про сімох з 11 громадян України, місце утримання яких було встановлено, взагалі не було жодних відомостей.

"До повернення наших захисників на територію України, вони продовжують обліковуватись як зниклі безвісти за особливих обставин в Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин", - додали у повідомленні.

Нагадаємо, 11 червня Україна повернула з російського полону ще 95 наших людей. Серед звільнених з російського полону захисники Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний та заводу “Азовсталь”.

“Обмін полоненими. Повертаємо додому 95 наших людей. У списку воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники.  Серед них 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів.  До своїх родин їдуть, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники “Азовсталі”, – зазначив очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Також він повідомив, що Україні вдалося звільнити учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь на “Азовсталь”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Херсонщині бійці ССО врятували окупантів, які тонули після підриву ГЕС.

Головне