В Туреччині успішно випробували безпілотник Akinci з українським двигуном. Відео

В Туреччині успішно випробували безпілотник Akinci з українським двигуном. Відео

У Туреччині компанія Baykar, яка є виробником відомих у всьому світі безпілотників Bayraktar, випробувала свій новий дрон Akinci, який має український двигун. Про це компанія повідомила у своєму Twitter-акаунті.

Згідно з оприлюдненою інформацією, безпілотник Akinci успішно провів навчальні стрільби. Крім того Baykar протестувала "розумну" систему наведення HGK-82, яка дозволяє боєприпасам вражати цілі з повітря на землі за допомогою системи новітньої сучасного наведення.

"Bayraktar Akinci. Стрільба HGK-82 з високою точністю в Текірдагу, провінція Чорлу", - зазначили у Baykar і показали відео з тестів Akinci.

https://twitter.com/BaykarTech/status/1669051730992979972

Як відомо, оперативно-тактичні розвідувально-ударні безпілотники Bayraktar довели свою ефективність з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Українські захисники активно використовували Bayraktar для знищення техніки окупантів.

Безпілотник Akinci: що це за зброя

Безпілотник Akinci має розмах крил 20 м та довжину 12,3 м. Максимальна злітна вага безпілотника складає 5500 кг. Ємність корисного навантаження - 1350 кг (450 кг розміщується у внутрішніх відсіках безпілотника, 900 кг – на зовнішніх точках підвісу). Максимальна висота польоту - 12 тис. м, робоча - 9 тис. м. У повітрі Akinci може перебувати понад 24 години.

Безпілотники Akinci мають українські двигуни. Однак також на них можуть встановлювати і канадські двигуни Pratt&Whitney.

Akinci оснащений сучасними тепловізійними і оптичними системами спостереження та сенсорами, включно з радарами з активною фазованою антенною решіткою. На борту Akinci також планують встановити обладнання для виявлення радарів протиповітряної оборони противника.

Одна з головних особливостей Akinci - можливість оснащення широким спектром боєприпасів. А саме різними типами ракетного та бомбового озброєння, зокрема, і далекобійними крилатими ракетами, які здатні знищувати цілі на відстані до 250 км.

Раніше "Ми-Україна" писали, що Україна уклала нові контракти з Baykar – турецькою компанією, яка виробляє ударні безпілотники Bayraktar. 

Головне