В Туреччині відбувся обмін ув'язненими між росією та Заходом (відео)

В Туреччині відбувся обмін ув'язненими між росією та Заходом (відео)

В столиці Туреччини у четвер, 1 серпня, відбулась "наймасштабніша за останній час" операція з обміну ув’язненими між рф та країнами Заходу. Про це повідомила Національна розвідувальна організація Туреччини, пише TRT Haber. 

Відомо, що 26 ув'язнених утримувалися у в'язницях семи різних країн (США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, Росії та Білорусі).

Для обміну залучили сім літаків: два – зі США і по одному – з Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії та росії.

"У межах операції обміну 10 ув’язнених, зокрема двоє дітей, були передані Росії, 13 ув’язнених – Німеччині, три ув’язнені – США" - йдеться в повідомленні.

Крім того, росії буде передано "тиргартенського вбивцю" Вадима Красікова, який у Німеччині застрелив громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі і був засуджений до довічного ув'язнення.

Серед тих, кого обміняли:

  • Репортер The Wall Street Journal Еван Гершкович.
  • Морський піхотинець США Пол Вілан.
  • Громадянин Німеччини Ріко Крігер.
  • Російський дисидент Ілля Яшин.
  • Офіцер ФСБ Вадим Красіков.

Нагадаємо, що росія звільнила американського журналіста Евана Гершковича та колишнього морського піхотинця США Пола Вілана в межах обміну ув'язненими.

Як повідомляли "Ми-Україна", суд у Любляні, столиці Словенії, виніс вирок подружній парі з рф, засудивши їх до 19 місяців ув'язнення кожного за шпигунство та використання підроблених документів. Цей термін відповідає часу, який вони вже провели під вартою. 

Головне