В Туреччині спустили другий корвет для ВМС України

В Туреччині спустили другий корвет для ВМС України

У Туреччині спустили на воду другий український корвет класу Ada "Гетьман Іван Виговський" (F-212), інформує Clash Report.

Відомо, що церемонія відбулася у Стамбулі. На ній були присутні перша леді України Олена Зеленська, міністр оборони Рустем Умєров, командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа, власник компанії Baykar Халюк Байрактар та Герой України Мустафа Джемілєв.

Урочисте закладання "Гетьмана Івана Виговського" відбулося в серпні торік на суднобудівному підприємстві в Стамбулі. Таким чином для того, щоб спустити корвет на воду турецьким корабелам знадобилось трохи менше року. 

Варто зазначити, що всі роботи з будівництва судна здійснюються за укладеним в угоді графіком.

Нагадаємо, що російська армія здійснила безпрецедентний маневр у Чорному морі, вперше одночасно вивівши на бойове чергування всі три наявні підводні човни, оснащені крилатими ракетами.

Як повідомляли "Ми-Україна", уряд Фінляндії повідомив про ймовірне порушення територіальних вод країни російським судном. Інцидент стався в п'ятницю, 26 липня, у східній частині Фінської затоки, що призвело до подальшого загострення і без того напружених відносин між двома країнами.

Головне