В ТЦК на Полтавщині чоловік наклав на себе руки: що відомо

В ТЦК на Полтавщині чоловік наклав на себе руки: що відомо

В будівлі одного з пунктів попереднього збору військовозобов'язаних на Полтавщині виявили тіло чоловіка, який вчинив самогубство. Про це повідомив обласний ТЦК та СП.

"21 жовтня в одному з технічних приміщень пункту попереднього збору військовозобов'язаних було виявлено тіло чоловіка з явними ознаками того, що він сам вкоротив собі віку. Слідів насилля виявлено не було", - йдеться у повідомленні. 

В ТЦК також наголосили, що на військовозобов'язаного не чинили жодного тиску - ні фізичного, ні морального - він просто чекав оформлення документів. 

Самогубця до пункту збору доставили поліцейські, оскільки чоловік перебував у розшуку. Він відмовився проходити ВЛК, у зв'язку з чим було складено відповідний акт про кримінальне правопорушення. 

У військкоматі додали, що торік чоловіка вже засуджували за ухилення від призову (стаття 336 ККУ) до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік, який закінчився у вересні 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автоматична відстрочка та онлайн-рекрутинг у "Резерв+": що варто знати про особливості та умови

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що країна не планує зменшувати мобілізаційний вік до 18 років, попри побажання міжнародних партнерів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ викрила керівницю Миколаївської обласної МСЕК на корупційних схемах для ухилянтів. Під час обшуків у її помешканні було знайдено понад 450 000 доларів та колекцію ювелірних виробів.

 

Головне