В ЦПД спростували фейк рф про зникнення 152 бригади під Покровськом

В ЦПД спростували фейк рф про зникнення 152 бригади під Покровськом

Російські пропагандисти розповсюджують інформацію про нібито зникнення 152-ї окремої єгерської бригади Збройних Сил України разом із командиром під час боїв на Покровському напрямку. Ця інфрмація є неправдивою.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО 

Пропагандисти з росії стверджують, що під час бойових дій на Покровському напрямку нібито зникла 152-га окрема єгерська бригада ЗСУ разом із командиром. Також росіяни пишуть, що українські військові буцімто зникають безвісти, а родичі не можуть дізнатися про їхню долю.

"Верифікувавши інформацію в Генштабі Збройних Сил України, Центр повідомляє, що 152-га бригада продовжує виконувати бойові завдання, і заяви про її буцімто зникнення є безпідставними", - йдеться у дописі.

Такі повідомлення російська пропаганда поширює з метою посіяти паніку серед населення, підірвати довіру до Збройних Сил України та деморалізувати українських військових і їхні родини.

В ЦПД вкотре закликають довіряти лише офіційним джерелам і не поширювати непідтверджені дані.

Нагадаємо, росія продовжує військову агресію проти України, попри серйозний тиск на власну економіку. Кремль вже почав підготовку регіонів до тривалого конфлікту, змушуючи їх економити ресурси.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада схвалила зміни до Кримінального кодексу через Римський статут.

Головне