В ЦПД роз'яснили заборону на користування Telegram: що треба знати

В ЦПД роз'яснили заборону на користування Telegram: що треба знати

Голова Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко прокоментував рішення щодо заборони використання Telegram для працівників державних органів та військовослужбовців.

Про це він повідомив у Telegram.

Він зауважив, що заборона стосується виключно службових пристроїв. Іншими словами, державним службовцям, військовим і працівникам критичної інфраструктури заборонено використовувати Telegram на службових комп'ютерах.

"Я раніше говорив, що пересилання робочих документів через телеграм з робочих пристроїв несе ризики. Зараз це колективне рішення. Але воно не стосується ваших персональних смартфонів", - написав він.

Додатково він уточнив, що заборона стосується лише обміну повідомленнями та документами через месенджер. Водночас не заборонено державним установам і військовим підрозділам вести офіційні сторінки в Telegram.

"Рішення не забороняє державним органам, військовим формуванням і тд. вести офіційні сторінки в Телеграм. Воно цього не стосується. Бо вже бачу, що це питання не пояснили, а варто було і буде плутанина", - пояснив Коваленко.

Нагадаємо, Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО заборонив держслужбовцям, військовим та операторам критичної інфраструктури використовувати Telegram на службових пристроях. Соцмережа використовується ворогом для кіберзлочинів, фішингу, визначення місця розташування та коригування ракетних ударів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, АМКУ оштрафував ТОВ “Конверс лінк”(бренд КLО) на 5,2 млн грн. Компанію визнали винною у порушенні закону “Про захист економічної конкуренції”. 

Головне