В трьох областях України почали роботу "Центри ветеранського розвитку"

В трьох областях України почали роботу

В трьох областях України запустили пілотні проєкти "Центрів ветеранського розвитку". Йдеться про Львівщину, Вінниччину та Дніпропетровщину. 

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповіла міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

"Три пілотні проєкти в трьох областях – Львівська, Вінницька, Дніпро – на базі ВНЗ створено “Центри ветеранського розвитку”, які готують гнучкі програми для навчання за різними цивільними спеціальностями нашими ветеранами. Зараз ми готуємо ці програми для тих, хто прагне стати ментором (людина, яка опікується ветераном, – ред.). Ми розробимо цифровий інструмент подачі заявки на того, хто захоче стати ментором для ветеранів і будемо маршруту вати таких людей до навчальних центрів", - зазначила вона.

“Центри ветеранського розвитку", створення яких Мінветеранів анонсувало раніше, є складовою соціальної інтеграції ветеранів у цивільне життя. Створення цих закладів має на меті задовольнити освітні потреби цих людей та підвищити їхню конкурентоспроможність на ринку праці.

В цих центрах ветерани матимуть змогу отримати юридичний, психологічний та менторський супровід. Також їм допомагатимуть з  індивідуальним плануванням працевлаштування та співпраці з роботодавцями і територіальними громадами.

За попередньою оцінкою Мінветеранів, після перемоги в Україні налічуватиметься більш як 3 млн учасників бойових дій, що еквівалентно 9% чисельності населення нашої країни. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, українська розвідка повідомила, що російський диктатор Володимир Путін наказав захопити Донбас до кінця березня. В ГУР Міноборони переконані, що у росіян нічого не вийде. 

Головне