В супермаркетах у США з'являються автомати з продажу боєприпасів

В супермаркетах у США з'являються автомати з продажу боєприпасів

Компанія American Rounds розпочала встановлення автоматів з продажу боєприпасів у продуктових магазинах Алабами, Техасу та Оклахоми. Про це повідомляє CNN.

Автомати оснащені передовою технологією штучного інтелекту для сканування посвідчень особи та розпізнавання обличчя покупців. Це дозволяє перевірити вік клієнта та переконатися, що особа, яка користується пристроєм, відповідає відсканованому документу.

"Це нічим не відрізняється від відкриття будь-якого іншого бізнесу", - наголосив генеральний директор American Rounds Грант Магерс.

Він додав, що така ідея у нього виникла після звернення місцевих продуктових магазинів навесні 2023 року.

Бюро з контролю за алкоголем, тютюном, вогнепальною зброєю та вибуховими речовинами (ATF) дозволило використання автоматів, зазначивши, що "для продажу боєприпасів федеральна ліцензія не потрібна". Однак продаж має відповідати законам штату та застосовним федеральним законам.

Не всі відреагували на цю ініціативу позитивно. Кіп Тайнер, член міської ради Таскалуси, висловив занепокоєння.

"Це може потрапити в руки людей, які не такі вже й відповідальні. Я просто не бачу в цьому необхідності", - пояснив він свою позицію.

Попри критику, компанія American Rounds планує розширити свою діяльність на інші штати, включаючи Каліфорнію, Флориду та Гаваї.

Як писав "Ми-Україна" раніше, четверо людей загинули та дев’ять отримали поранення внаслідок ворожих бомбардувань міста Мирноград на Донеччині. Серед постраждалих – дитина. 

Головне