В США розглядають відправку додаткових військових радників в Україну

В США розглядають відправку додаткових військових радників в Україну

У США розглядають можливість відправлення додаткових військових радників до посольства в Києві, оскільки рф "набирає обертів" у війні. Про це повідомляє з посиланням на представника Пентагону генерала Патріка Райдера видання Politico. 

Райдер зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення Міноборони США змінювало свою присутність в Україні - і зараз чисельність радників хочуть збільшити.

Він додав, що військові радники не братимуть участь у бойових діях, а консультуватимуть та підтримуватимуть український уряд та збройні сили. Конкретної чисельності особового складу, що підлягає надсиланню в Україну, Райдер не назвав. За словами співрозмовників Politico, їх буде близько 60.

"Протягом цього конфлікту Міністерство оборони переглядало та коригувало нашу присутність у країні відповідно до змін умов безпеки. Наразі ми розглядаємо можливість відправлення кількох додаткових радників для посилення Управління оборонного співробітництва (ODC) у посольстві", – сказав Райдер.

Нагадаємо, очільник зовнішньополітичного відомства США Ентоні Блінкен 24-26 квітня перебуватиме з офіційним візитом в Китаї. Там у держсекретаря буде дві головні ціні - передати керівництву КНР ставлення США до їх підтримки "військової машини Кремля та переконатись, що відносини Вашингтона з Пекіном "знову не зійшли з рейок". 

Як писали "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав рішення Палати представників США щодо затвердження нового пакета допомоги для України.

 

Головне