В штаб-квартиру ООН у Лівані влучила ракета

В штаб-квартиру ООН у Лівані влучила ракета

В штаб-квартиру ООН у місті Ен-Накура у Лівані у неділю, 15 жовтня, влучила ракета. Це відбулось під час обстрілів між Ліваном та Ізраїлем.

Про це повідомила пресслужба Тимчасових сил ООН у Лівані. При цьому наразі невідомо, чия саме ракета впала на штаб-квартиру.

Протягом доби, 15 жовтня, у кількох районах вздовж кордону Лівану та Ізраїлю зафіксували "інтенсивні перестрілки". В ООН зазначили, що удари здійснювались з обох сторін "блакитної лінії" (лінії розділу між Ліваном та Ізраїлем, яку встановила ООН).

Як зазначається, миротворців Організації Об'єднаних Націй у момент удару по штаб-квартирі в Ен-Накурі не було. Постраждалих немає. Водночас наразі встановлюється, хто винний в обстрілі будівлі. ООН також працює над тим, аби знизити рівень напруги між двома країнами. Організація закликає Ізраїль та Ліван зупинити вогонь та дати можливість миротворцям допомогти знайти рішення.

В ООН нагадали, що атаки на цивільних або персонал Організації є порушенням міжнародного права. Його можуть кваліфікувати як воєнні злочини.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що його країна не може "залишатися глядачем" у конфлікті між Ізраїлем та ХАМАС, якщо війна між ними триватиме і надалі.

Головне