В Румунії заявили про готовність збивати російські дрони

В Румунії заявили про готовність збивати російські дрони

Румунія збиватиме російські дрони, які нестимуть загрозу для країни. Відповідну заяву зробив заступник начальника штабу оборони, генерал Георгіца Влад, пише Digi24.

За його словами, близько 600 румунських солдатів залучать для зміцнення лінії оборони в північній частині регіону Добруджа (область між нижньою течією Дунаю і узбережжям Чорного моря, - ред.). Також там вже розгорнули радіолокаційні системи.

"Ми розгорнули декілька радарів, у нас активована система оборони і ми обговорили із союзниками у НАТО рішення для того, щоби протистояти російській агресії", - заявив румунський генерал.

При цьому він не виключив, що Румунія застосовуватиме свою ППО проти російських безпілотників.

"Залежно від рівня загрози ми готові застосувати усі наявні військові засоби для захисту території Румунії", - наголосив військовий.

Нагадаємо, 9 вересня в Румунії військові вдруге виявили фрагменти безпілотника, який може належати російським окупантам. Вони впали у країні під час атаки російських окупантів на бортову інфраструктуру України.

Як повідомляли "Ми-Україна", Румунія посилить безпеку в прикордонних з Україною районах. Дане рішення ухвалили після падіння уламків дронів під час атаки росії на порти в Одеській області.

Головне