В Румунії навчальний центр F-16 підготував перших пілотів

В Румунії навчальний центр F-16 підготував перших пілотів

Європейський навчальний центр F-16 у Румунії підготував перших випускників – румунських пілотів, які тепер визнані боєготовими і можуть бути залучені до оперативних завдань.

Про це повідомило Міністерство оборони Нідерландів.

Після завершення навчання пілоти отримали ліцензії. У ході тренувань вони відпрацьовували різні сценарії, включаючи нічні місії та спільні тренування з пілотами з країн НАТО. Всі польоти здійснювалися виключно в повітряному просторі НАТО.

"З нетерпінням чекаю моменту, коли тут будуть готувати перших українських пілотів. Україна дуже потребує посилення протиповітряної оборони", - сказав нідерландський міністр оборони Рубен Брекельманс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Натівські F-16 на варті: Румунія підіймала винищувачі через нічну атаку рф по Україні

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що Україна протягом поточного року у два етапи отримає літаки від партнерів - влітку і до кінця року. Також президент назвав стратегічними рішення по F-16, однак додав - кількість поки що не стратегічна.

Варто додати, що уряд Фінляндії повідомив про ймовірне порушення територіальних вод країни російським судном. Інцидент стався 26 липня у східній частині Фінської затоки, що призвело до подальшого загострення і без того напружених відносин між двома країнами.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія завдала три авіаційні удари по Мирнограду та Кураховому, що на Донеччині. У результаті поранено п'ять цивільних, серед них 11-річна дитина.

Головне