В росіян вже немає "зверхності", вони дуже добре готуються та мінують позиції, – Череватий

В росіян вже немає

Війська рф активно мінують території України. Про це повідомив Сергій череватий у прямому ефірі "Ми-Україна".

"Вони будують систему фортифікаційних споруд, заміновують свої позиції. Тому коли готуються наші штурмові дії, всі підрозділи, які задіяні, проходять дуже потужну підготовку, в тому числі як проходити мінні поля тощо", - зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ.

На позиціях окупанти зазвичай залишають невикористані боєприпаси, техніку та амуніцію. Коли відступають з боями залишають і загиблих, повідомляє речник.

ЗСУ використовують усю лінійку боєприпасів, яку надають партнери у тому числі і касетні боєприпаси.

"Хоч і у ворога перевищує кількісний склад боєприпасів, наші артилеристи на голову вище від них. Ми маємо якіснішу зброю", - каже Череватий.

Куп'янський напрямок залишається лідером по артилерійським ударам вогора, 601 раз окупанти обстріляли цю територію з усіх типів зброї.

Як писав “Ми-Україна” раніше, в Міноборони повідомили, що українські війська на південному фронті за час наступу звільнили понад 192 кв. км території, протягом минулого тижня ЗСУ на цьому напрямку просунулися на понад 12 кілометрів квадратних. Водночас на Бахмутському напрямку за час наступу звільнено близько 35 кв. км території, зокрема за минулий тиждень – ще близько чотири кв. км.

Головне