В російському полоні досі знаходяться 900 азовців, - Редіс

В російському полоні досі знаходяться 900 азовців, - Редіс

Підполковник, командир 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України Денис Прокопенко (Редіс) повідомив, що понад 900 бійців "Азова" залишаються в полоні ворога.

Про це написав у Facebook.

"Додому повернулися 207 українських військовослужбовців. Щасливий за кожного, хто здобув свободу, та бажаю якнайшвидшого відновлення", - написав військовий.

Також він відзначив двох бійців з 12-ї бригади "Азов" НГУ, які приєдналися до команди після розширення підрозділу "Азов" із полку до бригади.

Прокопенко зазначив, що понад 900 бійців "Азова" продовжують залишатися в російському полоні. Вони тримали оборону Маріуполя протягом 86 днів, не дозволяючи окупантам ефективно переміщати сили та засоби в напрямку Запоріжжя.

Він зауважив, що хоча минуло понад півтора року з моменту, коли отримано наказ про припинення оборони Маріуполя, імена бійців "Азова" відомі лише кілька разів під час обмінів полоненими.

Прокопенко також зазначив, що бійці з 12-ї бригади Національної гвардії України продовжують активну боротьбу з окупантами в лісах Кремінної, знищують ворожі підрозділи та захоплюють російських військових в полон. Він висловив сподівання, що відповідні структури роблять все можливе для звільнення українських героїв.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, рф має сплатити Україні близько $750 млрд тільки прямих збитків.

Головне