В росії підтвердили загибель українського "азовця" в полоні

В росії підтвердили загибель українського

Адвокат українського військовополоненого з числа бійців "Азову" Олександра Іщенка підтвердив смерть свого підзахисного. Відповідну заяву правозахисник зробив 31 липня в ході "судилища", яке влаштував російський Південний окружний військовий суд над полоненими "азовцями".

Як пишуть росЗМІ, суд призупинив перехід до дебатів, очікуючи документального підтвердження смерті Іщенка. Дата і причина смерті не були озвучені.

Відомо, що 55-річний Олександр Іщенко помер у слідчому ізоляторі Ростова-на-Дону. Напередодні, про його смерть написала донька захисника. За її даними, батька не стало дев'ять днів тому.

"Дев'ять днів, як тебе не стало, дев'ять днів, поки ти досі не на рідній землі. Мій улюблений татко, як ми боролися за тебе, як боровся ти і чекай на зустріч з нами. Ти завжди підбадьорював нас",цитує текст її повідомлення, опублікованого 30 липня, Маріупольська міська рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лубінець заявив про десятки випадків, коли українські військові помирали від тортур у полоні рф

Дружина загиблого Олена в коментарі виданню "Бабель" розповіла, що за фахом її чоловік був моряком. Він повернувся з рейсу 17 лютого 2022 року, лише за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення. Не гаючи часу, вже через десять днів він приєднався до лав полку "Азов" як водій. Точні обставини та дата його полону залишаються невідомими, але це сталося під час інтенсивних боїв за Маріуполь. Родина дізналася про його полон лише побачивши фотографію, але прямого контакту з Олександром їм не дозволяли. Спочатку він рік провів у Донецькому СІЗО, а потім був переведений до Ростова.

Як писав "Ми-Україна" раніше, торік у вересні у так званій "ДНР" "Верховний суд" засудив до 22 років позбавлення волі мінометника з "Азову" Едуарда Варбанського. Його звинуватили у обстрілі школи під Маріуполем весною 2022 року.

 

 

 

Головне