В росії ліквідували пілота, причетного до бомбардування "Амстора" та будинку в Дніпрі

В росії ліквідували пілота, причетного до бомбардування

Військовий пілот ЗС рф Дмитро Голєнков, якого вважають причетним до авіаційних ударів по Україні, був знайденим мертвим у Брянській області. У воєнного злочинця виявлені численні травми голови, ймовірно, від молотка, інформує українська воєнна розвідка.

Голєнкова - льотчик 52-го важкого бомбардувального авіаполку російських ВКС - обіймав посаду начальника штабу авіаційної ескадрильї. Його полк базується на авіабазі "Шайковка", там росіяни тримають стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3.

Голєнкова підозрюють у причетності до низки ракетних ударів по цивільних об'єктах в Україні, зокрема:

  • атака на торговий центр "Амстор" у Кременчуці 27 червня 2022 року, внаслідок якої загинуло 22 людини.
  • ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі 14 січня 2023 року, який призвів до загибелі 46 цивільних осіб, включаючи шістьох дітей.

"ГУР МО України нагадує ― за кожен воєнний злочин буде справедлива відплата", - наголошується у повідомленні розвідників.

Нагадаємо, раніше цього місяця у Підмосков'ї було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням в голову "ексміністра" палива, енергетики та вугільної промисловості так званої "ЛНР" Костянтина Завізєнова.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні мертвим знайшли топ-менеджера російської нафтокомпанії ЮКОС - Михайло Рогачов "випав з вікна".

Головне