В рф вночі горів унікальний криголам "Катерина Великая": як мінімум один загиблий

В рф вночі горів унікальний криголам

У російському Владивостоці у ніч проти 8 квітня горіло унікальне судно, спущене на воду у грудні 2022 року. Йдеться про корабель постачання льодового класу "Катерина Великая" категорії класу Icebreaker 7.

Як інформує пресслужба Далекосхідної транспортно прокуратури, вогонь охопив плавзасіб в районі 3-ї години ранку. Корабель як раз стояв в доках судноремонтного заводу "Дальзавод". 

Вогнеборцям вдалось вгамувати вогонь однак без жертв не минулось. 

"За попередніми даними, три особи перебувають у лікарні, одна – загинула", - зазначили у прокуратурі.

Криголам "Катерина Великая": що відомо про російське судно

Російське багатофункціональне судно "Катерина Велика" є представником проєкту IBSV 10022 AH. Його "родзинка" полягає у тому, що воно здатне не лише здійснювати криголамні операції, а і доправляти вантажі, серед яких - бурові установки та буксирувати прямо в океані великі об'єкти. Довжина корабля становить 106 м, ширина - 22м. "Катерина Великая", як стверджують розробники, має спроможності долати лід, товщиною у півтора метра. Криголам розрахований на 49 членів екіпажу. 

Нагадаємо, за підсумками березня 2024 року російський Чорноморський флот скоротився на п'ять суден. 5 березня українським захисникам вдалось пустити на дно ворожий сторожовий корабель "Сергей Котов". Ще чотири ворожих судна була виведені з ладу, у переліку ВДК "Азов", "Ямал", "Костянтин Ольшанський" та розвідувальний борт "Іван Хурс".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ВМС ЗСУ розповіли, що під час атаки Сил оборони Севастополя 24 березня під ударом опинились не лише кораблі ворога. У відомстві назвали ще один важливий для Чорноморського флоту рф уражений об'єкт


 

 

Головне