В результаті перевірок була виявлена ціла область, яка уникала відключень - Слободян

В результаті перевірок була виявлена ціла область, яка уникала відключень - Слободян

Під час перевірок енергетичної системи в шести областях України виявлено серйозні порушення в розподілі електроенергії. Зокрема, у деяких регіонах до списку об'єктів критичної інфраструктури, які не підлягають відключенням, було необґрунтовано включено багато додаткових об'єктів. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Руслан Слободян, голова Державної інспекції енергетичного нагляду України.

Особливо гостра ситуація склалася в Житомирській області, де виявлено, що практично весь регіон уникав планових відключень, ігноруючи розпорядження диспетчерів Укренерго. Така практика створює нерівномірний розподіл електроенергії між регіонами і вважається неприпустимою.

У зв'язку з цим планується переглянути критерії включення об'єктів до переліку критичної інфраструктури, зробивши їх більш суворими. Це стосуватиметься не лише Дніпропетровської області, а й інших регіонів країни.

"Цей список доведеться переглянути, і не тільки по Дніпропетровській області, і по більш жорстких критеріях. Разом з тим були виявлені і інші випадки. Наприклад, по Житомирській області було виявлено, що ціла область певною мірою уникала відключень, не виконуючи команди диспетчерів Укренерго. Це також неприпустимо. адже створює несправедливий розподіл між цілими регіонами", - наголосив Слободян.

Нагадаємо, використання росіянами мотоциклів на фронті не варто недооцінювати, оскільки це може мати серйозні наслідки. Ворог адаптується до умов війни, використовуючи ці транспортні засоби не для прямих атак на укріплення, а як швидкий та маневрений спосіб подолання небезпечних ділянок. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Дмитро Лиховій, речник Оперативного угруповання військ "Таврія".

Як писали "Ми-Україна" раніше, з лівого берега річки Оскол евакуйовано всіх дітей, але решта населення не поспішає покидати небезпечні міста, повідомив начальник Купʼянської МВА Андрій Беседін в ефірі “Ми-Україна”.

Головне