В районі Роботине триває наступальна операція Сил оборони, - Штупун

В районі Роботине триває наступальна операція Сил оборони, - Штупун

В районі Роботине, що у Запорізькій області, триває наступальна операція Сил оборони України.

Подробиці розповів речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі "Ми-Україна".

"Швидко ми не рухаємося, але певний рух вперед є. Досить важко, бо у ворога насичена оборона, тому ми йдемо від лісопосадки до лісопосадки, інколи на добу виходить 50-100 м. Інколи 300-400 метрів, але наші хлопці рухаються вперед. Важко. Ворог не дається просто так, хоча і зазнає важких втрат, особливо у техніці", - сказав він.

19 вересня Штупун розповідав, що на Мар’їнському напрямку попри втрати російську піхоту женуть “на забій”. Щодня ворог здійснює численні спроби штурмів.
 
“Більш десятка щодобово фіксуємо. Не знаю, що вони там шукають, весь час зазнають втрат, але женуть піхоту просто на забій”, – наголосив він.

Штупун додав, що Мар’їнка має для неабияку цінність.

“Вони не можуть її взяти з 2014 року. Це такий собі символ і на даний час, дивлячись на ситуацію на рівні бойового зіткнення – це єдина можливість для російської пропаганди заявити хоч про щось”, – пояснив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські оператори створюють клони українських ресурсів та розповсюджують дезінформацію через псевдомедіа. Ці фіктивні сайти намагаються привернути увагу глядачів заголовками, які виглядають шокуючими, наприклад, “Україна продає дітей на нелегальних ринках” або “ухилянти ховаються у вишах”.

Головне