В Раді не розглядатимуть питання призначення нового міністра культури цього тижня

В Раді не розглядатимуть питання призначення нового міністра культури цього тижня

У Раді не розглядатимуть питання призначення нового міністра культури та інформполітики цього тижня, однак голосування може відбутись пізніше у вересні.

Про це повідомила членкиня комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, передає "Суспільне".

За її словами, голосування може відбутись у вересні. Очолити міністерство запропонували ексдиректорці УКФ Юлії Федів.

"Я не можу на 100% підтвердити, що пані Федів буде обрана міністеркою культури. Я знаю, що їй ця посада цікава. Має бути зустріч із фракцією, і саме фракція делегує людину на посаду, а потім подання вносить прем'єр-міністр. Звичайно, що ми і в комітеті хочемо детальніше поспілкуватись із кандидаткою", - сказала Кравчук.

Нагадаємо, 27 липня Верховна Рада відправила у відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. 

Довідка.

Олександр Ткаченко народився 22 січня 1966-го року в Києві.

Вищу освіту Олександр Ткаченко отримував в КНУ ім. Тараса Шевченка, де навчався на факультеті журналістики і випустився в 1990-му році.

З 1994-го по 1999-й рік Олександр Ткаченко був керівником студії “Нова мова”

У 1996-му році розпочав співпрацю з ТРК “Студія 1+1”. Уже через рік після початку спільної роботи, в ефірі “1+1” вийшов дебютний випуск новинного проекту “Телевізійна Служба Новин” (“ТСН”), а сам Олександр Ткаченко зайняв пост заступника генпродюсера “Студії 1+1”.

У 2004-му році саме Олександр Ткаченко вів дебати між кандидатами в президенти України Віктором Януковичем і Віктором Ющенком.

Згодом став головою правління, а також одним з акціонерів Одеської кіностудії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, прикордонники за добу затримують до 30 ухилянтів.

Головне