В Повітряних силах розповіли про нічну ракетну загрозу та атаку

В Повітряних силах розповіли про нічну ракетну загрозу та атаку

Близько третьої ночі 29 червня в частині регіонів України лунала повітряна тривога. Яка була загроза та чи були ракетні удари в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

"Ми повідомляли про зліт Ту-22м3. Вони з аеродрому Шайковка (з півночі) та з південних регіонів (це аеродром Маздок) атакують зазвичай Україну з обох напрямків. Був переліт літаків, але застосування ракет не було. Було застосування керованих зенітних ракет С-300 – у Харківській та Запорізьких областях, але там попередньо, без серйозних наслідків", – розповів він.

Російські пілоти, здійснюючи ці перельоти з одного аеродрому на інший, виконують певні завдання командування. Ігнат зазначив, що армія рф тримає частину своєї авіації на одному аеродромі, частину - на іншому. Це, зокрема робиться для того, щоб завдавати ударів по Україні одночасно з кількох напрямків, як це було кілька днів тому.

Також у Повітряних силах пояснили, що повітряна тривога в областях оголошується згідно з алгоритмами та відповідно до типу загрози.

"Якщо дивитися вчорашній день, по всій Україні тривога була оголошена, а в Сумській - ні, мається на увазі в додатку. Потрібно розуміти, що не завжди може спрацювати система, є якісь певні технічні моменти. Ми намагаємось в телеграм-каналі повідомляти про ті ризики та загрози, які є на напрямках. Коли це тактична авіація, то літаки там можуть "висіти" день і загрожувати керованими авіабомбами та ракетами з певного напрямку одразу кільком областям. Тому треба реагувати на ті сигнали, які надаються і йти в укриття", - зазначив Ігнат.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Збройні сили України продовжують контрнаступ і “вигризають” кожен метр. Наразі просування є одразу на двох напрямках від 1,2 до 1,5 км.

Головне