В Повітряних силах пояснили, чи можливий удар росіян з сотні літаків у річницю вторгнення

В Повітряних силах пояснили, чи можливий удар росіян з сотні літаків у річницю вторгнення

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат переконаний, що окупанти не застосують авіацію проти України у річницю повномасштабного вторгнення. Про це він розповів в ефірі національного телемарафону.

Ігнат наголосив, що окупанти не стягували літаки до кордонів з Україною. Всі борти, які окупанти використовують у війні, базуються на  40 аеродромах у росії, Білорусі та в окупованому Криму, і розмістити їх ближче до України - немає можливості.

Також речник Повітряних сил запевнив, що росіяни не збільшували кількість авіації від початку повномасштабної війни.

"Багато "експертів" говорять про сотні, якісь полчища літаків. Ну не буде такого, так ніхто не воює, це не Друга світова війна. В сучасній війні використовується високоточна зброя, ракетне озброєння. Ті 40 летовищ, які ворог використовує для зльоту авіації, вони на різному віддаленні  (від 200 до 700 кілометрів) від українського кордону. Ворог використовує ці летовища в атаках проти України з перших днів (війни, - ред.). Угруповання, яке знаходилось на цих летовищах на початок (повномасштабної, - ред.) агресії, зараз в тій самій кількості залишається, єдине – замість втраченої техніки окупанти просто підвозять нову", - пояснив Ігнат.

Він нагадав, що окупанти ще на початку агресії використовували десятки літаків на різних напрямках.

Крім того Ігнат нагадав, що за рік протиповітряну оборону України посилили сучасними західними комплексами, зокрема, Iris-T, NASAMS та іншими.

"Легкої прогулянки в українському небі ніхто нікому не дасть", – наголосив речник Повітряних сил.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Європейської Ради Шарль Мішель після чергового ракетного обстрілу рф України пообіцяв, що Європейський Союз прискорить забезпечення України військовою технікою, зокрема, засобами ППО.

Головне