В ПАР запропонували організувати переговори між парламентами України та рф

В ПАР запропонували організувати переговори між парламентами України та рф

Південно-Африканська Республіка та Об'єднані Арабські Емірати хочуть організувати переговори між парламентами України та росії, пише News24.

Представники ПАР та ОАЕ переконані, що такі переговори можуть сприяти пошуку шляхів закінчення війни. Після зустрічі з делегаціями парламентів високого рівня з росії та України в законодавчих органах Південної Африки та Еміратів висловили готовність продовжувати переговорами з обома сторонами задля розв'язання війни.

Представник обох країн також визначили перелік питань, що потребують обговорення: 

  • визначення шляхів пом’якшення гуманітарних наслідків війни в чотирьох сферах: ядерна безпека, продовольча безпека, захист екологічно вразливих об’єктів, доступ до військовополонених і обмін ними;
  • взаємодія з іншими сторонами для позитивних змін у поточній ескалації конфлікту;
  • спроби знайти можливі шляхи зближення та запрошення обидвох делегацій зібратися у певному місці для обговорення.

Нагадаємо, до Києва вранці, 16 червня, прибув президент Південної Африки Сиріл Рамафоса. наступного дня від відправився до російської столиці. Основною метою візиту делегації ПАР до України та рф стала мирна ініціатива щодо закінчення війни.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова ОПУ Андрій Єрмак заявив, що українська формула миру передбачає виведення російських військ з усієї території України, до того часу жодні перемовини з росіянами неможливі.

Головне