В Палаті представників опублікували текст проєкту допомоги Україні на 60 млрд доларів

В Палаті представників опублікували текст проєкту допомоги Україні на 60 млрд доларів

Сенат США підтримав законопроєкт про міжнародну допомогу на суму 95,3 мільярдів доларів, який передбачає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню. Про це повідомляє видання The Guardian.

Цей документ передбачає виділення 60,75 мільярдів доларів, 23 мільярди з яких мають піти на поповнення арсеналів США. Також передбачається, що 11,3 мільярди підуть на поточні військові операції США в регіоні та 13,8 мільярдів - на закупівлю новітніх систем озброєнь.

Також законопроєкт передбачає:

  • Посилення нагляду через вимоги особистого моніторингу.
  • Угоду про повернення коштів за економічну підтримку України з боку США.
  • Президент США зобов'язаний передати Україні ракети ATACMS, якщо цей крок не зашкодить нацбезпеці Штатів.

Він також надасть 9,15 мільярда доларів гуманітарної допомоги цивільним особам у Газі та на Західному березі, в Україні та інших зонах конфлікту по всьому світу.

Нагадаємо, чеська ініціатива з отримання боєприпасів для України може доставити 1,5 мільйона артилерійських снарядів протягом року. Про це повідомило видання Bloomberg.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Грузія може зіткнутися з проблемами під час вступу до Євросоюзу через ухвалення скандального законопроекту про іноагентів. Про це повідомив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Головне