В ОП заявили, що панічні настрої в Криму будуть наростати: чому

В ОП заявили, що панічні настрої в Криму будуть наростати: чому

Паніка в тимчасово окупованому Криму продовжує наростати. Головна причина - активна діяльність наших Збройних Сил, спрямована на взяття півострова під вогневий контроль.

Таку думку висловив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк ефірі телемарафону.

Він підкреслив, що для посилення цієї паніки необхідно збільшити інтенсивність обстрілів по території Криму.

За його словами, ця діяльність посилюється, і Україна має достатньо інструментів для цього. Поступово Крим переходить під вогневий контроль з боку України.

У зв'язку з цим росіяни, що перебувають на окупованій території Криму, живуть в стані постійного очікування нових атак зі сторони ЗСУ. Вони розуміють, що на півострові їхній статус є нестабільним, і російська ППО насправді не може гарантувати їхню безпеку.

Крим має важливе значення для окупантів як ключовий шлях для забезпечення російських окупаційних сил в Україні. Також на півострові розташовано багато ворожих складів і інфраструктуру, сказав Подоляк. Одним із стратегічних завдань для України є перерізання цього шляху, здійснивши взяття під вогневий контроль Керченської протоки і знищивши складську інфраструктуру.

Слід зазначити, що в Криму зараз відбуваються події, схожі на ті, що мали місце в Україні на початку повномасштабного вторгнення росії. В районі лунають сирени, створюються моніторингові канали для відстежування ракетних та дронових атак, а також впроваджуються додатки для інформування про повітряну тривогу.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Галущенко попередив про ядерну загрозу на ЗАЕС навіть після відходу росіян.

Головне