В ОП спростували інформацію, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО

В ОП спростували інформацію, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО

Інформація про те, що сім країн виступають проти запрошення України до НАТО, не відповідає дійсності.

Про це заявив прессекретар президента Сергій Никифоров 24 жовтня.

"Ці чутки вигідні тим, хто хоче створити хибне враження, наче вступ України не має широкої підтримки серед членів Альянсу. Насправді, ідею запрошення України підтримує абсолютна більшість країн-членів, а щодо решти ведеться активна робота з адвокації", - повідомив він.

Никифоров додав, що "запрошення - це перший пункт Плану Перемоги президента України і надійний шлях до справедливого і тривалого миру".

Володимир Зеленський презентував План міжнародним партнерам, українському парламенту і спільноті, представникам ЗМІ та громадянського суспільства, і консолідує їхні зусилля, щоб наблизити запрошення України до НАТО".

Напередодні голова місії США при НАТО Джуліан Сміт заявила, що НАТО поки не готовий запропонувати Україні членство, а також запрошення до Альянсу.

Перед цим віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністерки юстиції Ольга Стефанішина заявила, що питання вступу України до НАТО не розглядається без врахування тимчасово окупованих територій. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Силах оборони України обговорюють ініціативу створення Кіберсил у складі Збройних Сил України.

Головне