В ОП різко розкритикували ідею відмови від територій в обмін на вступ в НАТО

В ОП різко розкритикували ідею відмови від територій в обмін на вступ в НАТО

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк різко розкритикував ідею відмови України від територій в обмін на вступ в НАТО.

Про це він написав у Twitter.

"Розміняти територію на парасольку НАТО? Дивно. Тобто свідомо піти на програш демократії, заохочення глобального злочинця, консервацію російського режиму, знищення міжнародного права й обов’язкове перенесення війни на інші покоління", - йдеться у дописі.
 
На його переконання, якщо Україні не вдасться завдати воєнної поразки рф на полі бою, то Путін збільшить свої апетити та буде влаштовувати нові війни для розширення території своєї країни.

Подоляк звернув увагу, що намагання керівництва НАТО зберегти світовий порядок і встановити "поганий мир" через тріумф Путіна не принесуть світу мир, але принесуть і ганьбу, і війну.

"Це стосується будь-яких форматів нового "розподілу Європи", зокрема з парасолькою НАТО. То навіщо тоді пропонувати бажаний для росії сценарій заморожування замість пришвидшення постачання зброї? Не треба заохочувати вбивць жахливими індульгенціями, — додав він.

Нагадаємо, керівник апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен допустив, що Україна може стати членом Альянсу в обмін на “відмову” від частини своєї території, але наголосив, що таке рішення має ухвалювати лише Київ.

Згодом МЗС відкинуло пропозиції про обговорення членства України в Північноатлантичному Альянсі в обмін на територіальні поступки росії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Вірменія звинуватила Азербайджан в обстрілі спостерігачів ЄС.

Головне