В ООН занепокоєні через можливе скорочення міжнародної допомоги Україні

В ООН занепокоєні через можливе скорочення міжнародної допомоги Україні

У Організації Об'єднаних Націй вважають можливим скорочення міжнародної допомоги Україні. Про це попередив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Ґранді.

За його словами, війна в Україні за два роки почала втрачати міжнародну увагу. 

"Війна в Україні втратила міжнародну увагу, війна у Секторі Газа домінує у заголовках. А у трьох основних донорах - Німеччині, США та ЄС - обсяг допомоги для України поки що не визначений", - заявив Ґранді.

Водночас він додав, що бойові дії в Україні, а відповідно і руйнування, продовжуються.

"Щодня наносяться авіаудари по лінії фронту та містам. І з кожним ударом вони приносять руйнування, що зачіпають мирне населення. Багато людей втрачають свої будинки або стають вимушеними переселенцями", - наголосив представник ООН.

Також він зазначив, що чим довше триває війна, тим більше посилюється розкол у суспільстві.  

"Ці розломи стають помітними, і, звичайно, існує ризик того, що вони стануть більшими в міру зменшення міжнародної підтримки у всіх її формах", - висловив занепокоєння Ґранді.

Нагадаємо, за даними ООН, нині в Україні налічується 3,7 млн внутрішньо переміщених осіб. Ще 6,3 млн українців проживають у інших країнах як біженці.

Раніше "Ми-Україна" писали, що на вимогу міжнародних партнерів Україна скасує частину виплат внутрішньо переміщеним особам.

Головне