В ООН назвали актуальні дані по вбитих росіянами мирних українцях 

В ООН назвали актуальні дані по вбитих росіянами мирних українцях 

Жертвами повномасштабного вторгнення росії в Україну стали 21 965 мирних жителів. З них 13 734 отримали поранення і 8 231 особа загинула. Про це свідчать оновлені дані Управління верховного комісара ООН з прав людини.

За даними звіту, 6 372 загиблих та 11 247 поранених знаходилися на території, яка на момент російського вторгнення перебувала під контролем України. Найбільше загиблого цивільного населення зареєстровано на Донбасі. Від початку повномасштабної війни на Донеччині та Луганщині (територіях, які контролює Україна) загинуло 3 762 людини. 

В період від початку поточного місяця та по 12 число було зафіксовано 89 смертей серед цивільного населення та ще 209 осіб, яких було поранено.

Серед загиблих з 1 по 12 березня 2023 року:

  • 48 чоловіків,
  • 23 жінки,
  • 4 хлопчики,
  • 1 дівчинка, 
  • 8 дорослих, стать яких поки невідома. 

Найчастіше від початку російського повномасштабного вторгнення причиною смертей та поранень ставало застосування вибухової зброї з широкою зоною ураження та вибухонебезпечні предмети.

ООН: кількість жертв серед мирного населення у війні рф проти України по місяцях

Разом з тим в ООН наголосили, що реальна кількість жертв війни серед цивільного населення значно перевищує озвучені показники. Дані відрізняються через затримку надходження інформації з місць, де продовжуються інтенсивні бойові дії. Крім того, неможливо підтвердити кількість жертв з окупованих міст, зокрема, з Маріуполя, Лисичанська, Попасної, а також з Сєвєродонецька.

Як писав “Ми-Україна” раніше, російські окупанти завдали ударів по місту Краматорськ Донецької області. Зокрема, снаряди влучили в багатоквартирні будинки.

Окупанти вдарили ракетою по центру міста. За оперативною інформацією, російські снаряди пошкодили шість багатоповерхівок.

Головне