В окупованому Старобільську школярів агітують йти у армію

В окупованому Старобільську школярів агітують йти у армію

Російські військові поширюють агітаційні листівки у школах тимчасово окупованого Старобільська Луганської області, закликаючи дітей приєднатися до російської армії.

Цю інформацію оприлюднив Центр національного спротиву.

Натомість загарбники обіцяють понад два мільйони російських рублів у рік та повний соціальний пакет. Росіяни ведуть агресивну кампанію по мобілізації до армії рф серед школярів.

"Окупанти маніпулюють свідомістю дітей, подаючи війну як почесний обов’язок і шлях до героїзму. Вони нав’язують ідею, що участь у війні — це можливість “захищати батьківщину”, приховуючи реальну мету - використовувати молодь як гарматне м’ясо в агресивній війні проти України", - йдеться у повідомленні.

В ЦНС наголосили, що особливо цинічно це виглядає на тлі того, що підлітків залучають до пропаганди війни, ще до досягнення повноліття.

Крім того, на ТОТ ворог навчає вчителів виявляти дітей з проукраїнською позицією. Окупанти цинічно назвали такі прояви "девіантною поведінкою". Педагогам пояснювали, куди слід звертатися, якщо вони помітять "нелояльних дітей", і як через них отримувати інформацію про погляди їхніх батьків.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські військові завдали авіаційного удару по місту Охтирка, що в Сумській області. Ворог скинув КАБ, внаслідок чого пошкоджено багатоповерховий житловий будинок та інші об'єкти інфраструктури.

Головне