В окупованому Луганську двічі за ніч гриміли вибухи: що відомо

В окупованому Луганську двічі за ніч гриміли вибухи: що відомо

Захоплений росіянами Луганськ пережив вибухову ніч, у місті двічі за три голини лунали вибухи. Як пише Reuters, в результаті обох ударів виникли пожежі. 

Українська сторона офіційних коментарів стосовно ситуації не надавала. Водночас призначений Кремлем гауляйтер "ЛНР" Леонід Пасічник заявив, що перша атака на місто відбулась ввечері і під час неї були застосовані касетні боєприпаси.

"Внаслідок нападу виникла пожежа", - зазначив він, додавши, що уточнюють дані про потерпілих.

Російські пабліки писали, що, ймовірно, "прилетіло" по Вищому військовому авіаційному училищу штурманів. 

Повторні вибухи в місті лунали опівночі, "прильоти" зафіксовані в тому самому районі, що і до цього. Так званий представник самопроголошеної "ЛНР" у росії пропагандист-колаборант Родіон Мірошник зазначив, що місцеві жителі чули два вибухи у тому ж районі, де стався перший напад.

Низка українських медіа написали, що ціллю другої атаки стало російське летовище.

Нагадаємо, напередодні Парламентська асамблея Північноатлантичного альянсу закликала уряди держав-НАТО дозволити Україні бити західною зброєю по території росії. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти використання Києвом західної зброї для ударів по території росії. Він заявив, що його політика щодо України спрямована на запобігання "великої війни". Аналогічної позиції дотримується і прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні. Водночас Швеція дозволила використовувати своє озброєння проти об'єктів на території російської федерації. Так само схвально відгукнувся про цю пропозицію міністр закордонних справ Радослав Сікорський. Голова МЗС висловив думку, що Європі потрібно краще вміти грати в гру ескалації, щоб змусити російського терориста Володимира Путіна розуміти свої наміри. 
 

 

Головне