В окупованому Бердянську зникло світло та вода, - МВА

В окупованому Бердянську зникло світло та вода, - МВА

Всі райони у тимчасово окупованому Бердянську залишилися без водопостачання та електрики, інтернет та мобільний зв'язок поступово зникають.

Про це повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

За її словами, окупанти повідомили, що 5 липня відбувся перепад напруги, що призвело до зупинки роботи насосних станцій першого і другого підйому через вийшов з ладу високовольтний осередок на одній зі станцій. Внаслідок цього всі райони міста залишилися без води та світла. Крім того, поступово зникає зв'язок із мережею інтернету та мобільним зв'язком.

Адміністрація міста вказала, що окупанти не надали жодних пояснень щодо причини і термінів вирішення цієї ситуації, лише повідомили, що з газом все в порядку.

Місцеві мешканці обурені такою ситуацією, особливо враховуючи, що температура повітря перевищує 30 градусів. Жителі вважають, що комунальний колапс може тривати принаймні декілька днів, оскільки загарбники вкрали генератори і тепер не можуть знайти рішення цієї проблеми.

Нагадаємо, на ранок залишаються знеструмленими понад 480 населених пунктів України. В Україні у п'ятницю з 11:00 до 15:00 світло вимикатимуть у 2 черги, в інші години - у 3 черги.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, НАТО збирається на саміті у Вашингтоні вперше оголосити про зобов’язання щодо суворішої стандартизації боєприпасів до артилерії, щоб снаряди були взаємозамінними на полі бою.

Головне