В окупованій росією Абхазії впав Мі-24 Міноборони (відео)

В окупованій росією Абхазії впав Мі-24 Міноборони (відео)

В Абхазії, яка перебуває під контролем росії, вранці 2 квітня впав штурмовий вертоліт Мі-24, який належить окупаційному Міноборони.

Як пише "Ехо Кавказа", гвинтокрил впав в районі населеного пункту Володимирівка Гульрипського району. Влада назвала інцидент "жорсткою аварійною посадкою".

Члени екіпажу Мі-24 після падіння вижили, нині усі троє перебувають під наглядом медиків. 

Про причини "вимушено посадки" нині не відомо. На місці працюють фахівці та голова "МНС Абхазії" Лев Квіцинія.

Як відомо, більшість країн світу визнає Абхазію автономною республікою у складі Грузії. Регіон на Південному Кавказі перебуває під контролем Росії після війни в 1992-1993 році. Незалежність так званої "Республіки Абхазія" визнають рф, Сирія, Венесуела,  Нікарагуа та Науру. 

Нагадаємо, днями росЗМІ повідомили, що у тимчасово окупованому Севастополі російські військові зазнали втрат, коли їхній Су-35, що здійснював зліт з аеродрому "Бельбек", був збитий власним ППО. Гауляйтер Севастополя підтвердив інцидент з бортом, описуючи, що той "впав у море", але пілоту вдалося катапультуватися. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські пілоти вже вдруге за рік "загубили" авіаційну бомбу у Рубіжному на Луганщині, яке армія рф окупувала у травні 2022 року. Боєприпас випав з борту винищувача ВКС і впав поблизу місцевого залізничного вокзалу. Минулого разу аналогічний інцидент стався у січні.

 

 

Головне