В Одесі вперше за довгий час запускають електротранспорт, - ОВА

В Одесі вперше за довгий час запускають електротранспорт, - ОВА

В Одесі вперше за тривалий час запустять електротранспорт, але за маршрутом усі трамваї та тролейбуси виходити не будуть. Ймовірно, буде експериментальний день для тестування цієї ідеї.

Про це повідомив речник оперативного штабу обласної військової адміністрації Одеської облатсті Сергій Братчук в ефірі "Ми-Україна". За його словами, обстрілів обласного центру з боку російських загарбників стало тільки більше.

"Ми дійсно можемо говорити про те, що обстрілів Одеси та області, на жаль, стало більше. Про це свідчать ситуації, які виникали кілька днів тому. Але що стосується одеського електротранспорту, то дійсно трамваї та тролейбуси вийдуть на маршрути. Мова йде лише про певний відсоток - максимум до половини рухомого складу, який сьогодні існує", - пояснив речник оперативного штабу ОВА.

Братчук додав, що, можливо, це буде певний експериментальний день, адже треба відслідковувати ситуацію, на скільки вистачатиме потужності і чи не буде перевантаження мережі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сергій Братчук також розповів, що Кремль досі не відмовився від наміру захопити Одещину. Ворог регулярно нагадує про свої плани на Одесу, хоча нічого спільного з реальністю вони не мають.

Прес-служба НЕК “Укренерго” також повідомила, що ситуація зі світлом в Одесі поступово покращується. Місцевим жителям постачають електроенергію по чотири-п’ять годин на день. У компанії наголосили,  що місцевий обленерго розподілить додаткову потужність між споживачами, відповідно, це дасть можливість скоротити тривалість обмежень.

Головне