В Одесі співробітник військкомату за гроші допомагав депутатам та їхнім родичам ухилятися від мобілізації

В Одесі співробітник військкомату за гроші допомагав депутатам та їхнім родичам ухилятися від мобілізації

Державне бюро розслідувань затримало співробітників Одеського районному ТЦК та СП на видачі депутатам та їхнім родичам документів для ухилення від мобілізації. Про це повідомили у пресцентрі ДБР.

Співробітники Бюро встановили, що військовослужбовець Одеського військкомату за гроші допомагав чоловікам призовного віку зніматись з військового обліку. Переважно до нього зверталися місцеві депутати та наближені до них особи.

"За 12 тисяч доларів США їм вигадували діагнози та готували відповідні документи щодо непридатності для військової служби. Це давало змогу безперешкодно знімати ухилянтів з військового обліку. Допомагала підшукувати "віп-клієнтів" знайома працівника ТЦК - начальниця одного з управлінь органів місцевого самоврядування Одещини. Також вона відповідала за розрахунок та бухгалтерію", - йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, таким чином від військової служби ухилилося щонайменше 10 чоловіків.

Затримання співробітника Одеського військкомату за хабарництво

У четвер, 6 жовтня, співробітники правоохоронних органів затримали посадовицю та співробітника Одеського військкомату при отриманні чергових 12 тисяч доларів від "клієнта" за ухилення від служби. Їм оголосили підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Затриманим загрожує до 10 років ув'язнення.

Співробітники держбюро наразі намагаються встановити у Одеському РТЦК та СП інших осіб, що були причетні до оборудки.

Як повідомляли "Ми-Україна", у військовослужбовця ТЦК у Київській області знайшли арсенал зброї та боєприпасів. Його було затримано.

Головне