В Одесі СБУ затримали чоловіка, який допомагав ворогу готувати ракетні удари

В Одесі СБУ затримали чоловіка, який допомагав ворогу готувати ракетні удари

В Одесі правоохоронці затримали російського агента, який готував диверсії та допомагав ворогу. Про це повідомила Служба безпеки України та Офіс генпрокурора.

Крім того, в останні місяці зрадник займався розкручуванням власного образу як потенційного кандидата в народні депутати України.

Відомо, що чоловік збирав інформацію про склади українських захисників, базування систем ППО, об'єктів енергетичної інфраструктури та передавав дані російським загарбникам.

"За даними слідства, з жовтня 2023 року підозрюваний співпрацював із представниками спецслужб росії. Він мав псевдонім "Мазепа". Він масово здавав ворогові місця дислокації особового складу сил оборони, орієнтовні координати базування систем ППО в Одесі та об'єктів енергетичної інфраструктури. Ще одним його завданням була фіксація наслідків ракетно-дронових обстрілів Одеси", - йдеться в повідомленні.

В якості винагороди уродженець Одеси попросив фінансування для висування в народні депутати України найближчого скликання та 5 500 доларів щомісяця. 

Зазначається, що на підставі зібраних доказів силовики повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Нарасі агент рф перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що СБУ затримали "законсервованого" агента ФСБ на Сумщині. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ ліквідувала три нові схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку, серед затриманих – керівник районного військкомату. 

Головне