В Одесі підприємець організував незаконну схему виїзду за кордон

В Одесі підприємець організував незаконну схему виїзду за кордон

Директор кадрової агенції в Одесі, який організовував вивезення ухильників до ЄС, під виглядом виїзду на "закордонну роботу", був затриманий.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Очільник місцевої фірми, що займається працевлаштуванням громадян за кордоном, організовував нелегальний виїзд військовозобов'язаних чоловіків, надаючи їм фіктивні довідки про інвалідність та "звільнення" від військового обліку. За гроші він ховав ухилянтів у вантажних фурах, що здійснювали міжнародні рейси, співпрацюючи з керівником місцевої компанії-перевізника.

Вартість цієї послуги для "клієнтів" становила до восьми тисяч доларів, залежно від способу і терміновості втечі.

Зловмисників затримано, їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України ("Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою").

Обох затриманих утримують під вартою, а за цей злочин їм загрожує до 9 років ув'язнення з конфіскацією майна.

photo_2023-11-23_12-14-28.jpg (164 KB)

photo_2023-11-23_12-14-29 (2).jpg (151 KB)

Нагадаємо, Служба безпеки України зібрала докази протиправної діяльності блогера Мирослава Олешка та повідомила йому про підозру за двома статтями.

Олешка став об'єктом підозр на підставі двох статей Кримінального кодексу України: перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1) та використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358).

Як інформував "Ми-Україна" раніше, польські перевізники заблокували ще один пункт пропуску на кордоні.

Головне