В очікуванні нападу "Хезболли": ЦАХАЛ перекинув десятки тисяч бійців до кордону з Ліваном

В очікуванні нападу

Збройні сили Ізраїлю відправили до спільної з Ліваном ділянки кордону додаткові війська. В країні не виключають ймовірного нападу "Хезболли" на північну її частину, розповів CNN речник ЦАХАлу Джонатан Конрікус.

Він наголосив, що ситуація на ізраїльсько-ліванському кордоні залишається нестабільною. 

"Ми пильні. Ми додали десятки тисяч додаткових військ уздовж кордону — резервістів, а також регулярні підрозділи — в очікуванні нападу "Хезболли", - пояснив підполковник.

Конрікус укотре закликав керівництво ліванського угруповання "подумати двічі" перш ніж здійснити напад на Ізраїль.

Як відомо, Ліван та Ізраїль є один одного ворогами, проте між ними з 2006 року зберігається перемир'я. Упродовж останніх років з ліванської сторони на Ізраїль було скоєно низку несуттєвих ракетних атак. За ними, як вважається, стоять палестинці, які проживають в Лівані.

Нагадаємо, напередодні ліванська воєнізована організація та політична партія "Хезболла" заявила, що не вступатиме у війну в Ізраїлі на боці ХАМАС за умови, якщо ізраїльська сторона не буде "переслідувати" Ліван. Незадовго до цього голова виконкому цієї партії Гечем Сафіддін повідомив, що "Хезболла" не буде дотримуватися нейтральної позиції у конфлікті між ХАМАС та Ізраїлем. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, влада ОАЕ застерегла Сирію, щоб та не втручалася у війну, яку в Ізраїлі розв'язало ісламістське угруповання ХАМАС. 

Головне