В Норвегії росіяни вербують місцевих злочинців для вчинення диверсій

В Норвегії росіяни вербують місцевих злочинців для вчинення диверсій

У Норвегії заявили, що російська розвідка вербувала місцевих злочинців для проведення диверсій.

Про це заявила очільниця Норвезької поліційної служби безпеки (PST) Беате Гангос, передає Dagbladet.

Видання зазначає, що в різних країнах російська розвідка залучала місцевих злочинців та кримінальні угруповання для здійснення диверсій. За словами Гангос, у Норвегії наразі розслідують кілька подібних випадків.

"Російська розвідка використовує злочинців для виконання диверсійних завдань. Відомо, що поставки зброї в Україну є особливо вразливими. У Норвегії ми приділяємо особливу увагу захисту енергетичного сектору", – повідомила Гангос.

Також є інформація, що російська розвідка контактувала з норвезькими злочинцями через соціальні мережі та різні мобільні додатки.

"Російська розвідка вербує через цифрові канали. При цьому ті, хто виконує завдання, можуть не усвідомлювати, хто є справжнім замовником", – зазначила Гангос.

Через те, що деякі справи ще перебувають на стадії розслідування, Гангос не надала додаткових деталей.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, контррозвідка СБУ затримала агента рф, який коригував ракетно-дронові удари по Донеччині. Агента, завербованого російською розвідкою, підозрюють у підготовці атак на військові шпиталі та аеродроми, де проходили лікування українські захисники.

Головне